Om oss

Jeg elsker pizza. Etter over 20 år som pizzakokk er jeg fremdeles hekta. Det er noe med alle mulighetene og alle smakene som kan komponeres. Hvem skulle for bare få år siden trodd at vi ville ha ruccola på pizza? Eller at serrano, gorgonzola, anjos, pesto, tapenade og laks skulle slå følge med tomatsausen og mozzarellaen?

Pizzaanledninger er det jo hele tiden. Fredagskos. Overtid. Barnebursdag. Bare litt sliten eller kanskje noe å feire. Hjemme alene, filmkveld, på vei fra hytta – eller teateret. Har du prøvd pizza som forrett? Eller som snacks? Kjempegodt. Det er derfor jeg aldri blir lei av pizza.

Så om du elsker den gode gamle med skinke og ost, eller vil prøve en med chèvre og pecannøtter, er du hjertelig velkommen til en pizza hos oss! Eller vi kan kjøre en dit du er.

– Bodil Hasselknippe

 

Vår historie

Pizzastua ble etablert i 1983 som den første pizzarestauranten i Asker sentrum.

Vi er en familiedrevet restaurant som i alle år har vært stolte av å kunne servere bygdas beste pizza. Vi legger stor vekt på personlig og hyggelig service, enten du spiser hos oss eller hjemme. Ta en titt i menyen, og prøv gjerne våre egne pizzavarianter som du ikke finner andre steder.

Det var Kjellaug Hasselknippe, som etter å ha flyttet hjem fra Amerika, startet opp Pizzastua med sin venninne Ingebjørg. Kjellaug hadde jobbet i hotellbransjen i mange år og ønsket å starte noe eget – noe nytt. På menyen var det kun ni pizzavarianter – satt sammen etter hva de hadde smakt i Amerika, Italia og andre steder – for Kjellaug og hennes mann Ivar har testet mange av verdens smaker da de sammen reiste jorden rundt for SAS. De virker kanskje ikke så nytenkende i dag, de første 9 variantene på menyen, men pizza var i seg selv var ganske nytt i Norge for 30 år siden.

Siden har menyen økt i takt med våre egene reisevaner. Nye smaker blir oppdaget – og det meste passer på en pizza. En reise til Thailand satte chili og hvitløk til rekene, og chèvren ble med hjem fra Frankrike. Inspirasjonen finnes på de underligste steder og vi slutter aldri å lete. Belønningen er fornøyde gjester som deler entusiasmen over den gode pizzaopplevelsen.

Hele Hasselknippe-familien har alltid vært innvolvert i Pizzastua. Mann og barn, nevøer og nieser. Alle bidrar med både ideer og smaksprøving, også er de heldigvis gode servitører og pizzakokker.  Det har forsatt i den neste generasjonen også. Eldstedatter Bodil har drevet med sin mor, søster og kusine – i lengre og kortere perioder, men står i dag alene for driften.  Av og til med stor hjelp fra sin mann og sine barn. Akkurat som sin mor.

Lenge var det naturlig at våre ansatte enten var født Hasselknippe, var venn med en Hasselknippe eller en venn av en venn av familien. I dag finner vi venner overalt i Asker og vi er stolte av våre dyktige ansatte som vi regner som en del av Pizzastuafamilien. Tomasz kom da vi trengte han som mest og introduserte med suksess våre italienske pizzavarianter på menyen. Med en stor lidenskap for alt italiensk har han bidratt til at selv italienerne er fornøyde når de kommer til Asker og Pizzastua. Vi elsker både amerikanske og italienske pizza – og vil være best på begge!

På SMAK 2011 i februar ble Bodil Hasselknippe kåret til Nasjonal Mester 2011 i klassen amerikansk pizza. Vi er stolte over å kunne tilby dere Norges beste amerikanske pizza. Tomazs Tomala og våre italienske pizza gjorde det også sterkt med pallplassering i italiensk klasse og en sterk andreplass i åpen klasse der vi stilte med vår egen dessertpizza. Kom innom og smak på våre vinnerpizzaer. Dessertpizzaen kan bestilles til spesielle anledninger.